Jämföra låneförmedling

Det finns ett flertal fördelar med att anlita en låneförmedling. Framförallt handlar det om att det är så enkelt och snabbt att göra en jämförelse mellan flera banker gällande vilken ränta de kan erbjuda. Med en låneförmedling slipper man själv jämföra bankerna. Men man måste ändå välja låneförmedling. De punkter man kan utgå ifrån är:

Tillåter de betalningsanmärkning?

Många företag som förmedlar lån accepterar att låntagaren har betalningsanmärkning. Med andra ord samarbetar de även med banker som ger lån trots denna anmärkning. För den som har betalningsanmärkning är det första att kontrollera om låneförmedlingen även förmedlar dessa lån. Om de inte gör det är det bara att leta vidare.

Jämföra låneförmedling

Förmedlar de önskad summa?

Andra steget är att välja utifrån den lånesumma som önskas låna. De flesta har den lägsta nivån på 5000 kr eller 10 000 kr. Den högsta nivån brukar vara på mellan 300 000 kr och 600 000 kr – här finns det stor variation.

Det är mycket få företag som erbjuder hela detta spann. Den som vill låna 5000 kr eller 600 000 kr kan inte välja vilken låneförmedling som helst då det är dessa belopp som skiljer de olika förmedlarna.

Gör de en liten eller stor jämförelse?

Den stora fördelen med låneförmedling är att företaget genomför en stor jämförelse av bankernas räntor. Det är helt klart en fördel om så många banker som möjligt är med i jämförelsen. Men här är det mycket stor skillnad. Det finns de företag som enbart säger ”vi jämför de bästa bankerna” utan att för den skull ange hur många banker som jämförs. Andra anger antalet och visar vilka det är men det kan då handla om 6-8 banker.

De bästa företagen jämför kring 30 banker. Det är även vad som gäller för de mer etablerade företagen som Lendo, Zmarta och Advisa.  Av förklarliga skäl bör man välja en låneförmedling som har samarbete med ett stort antal banker.

Visar de vilka banker som de jämför?

De allra flesta anger hur många banker de samarbetar med. Men det är betydligt färre som faktiskt tydligt skriver på hemsida vilka dessa banker är. Detta är den punkt som väger minst när man ska välja låneförmedling men är dock en punkt som kan påverka.

Fördelen med att de skriver ut alla samarbetspartners är att den som vill låna pengar lätt kan gå vidare med att jämföra ytterligare banker i det fall som inte något av de givna låneförslagen känns tillräcklig attraktiva.