Fördelar

Fördelar

Det finns flera fördelar med att gå via en låneförmedling när ett privatlån ska tecknas. Fördelarna är så stora att allt fler väljer att gå denna väg för att jämföra lån istället för att kontakta ett flertal banker på egen hand.

Alltid Snabbt och enkelt

Den största fördelen med låneförmedling är att jämförelsen går så extremt snabbt. En del företag lovar svar inom 1 timme medan andra inom 24 timmar. Den som vill låna pengar fyller i en låneansökan på ca 5 minuter och resterande jobb sköts av förmedlingsföretaget. Inom maximalt 24 timmar kommer så låneförslag från 10-20 banker. Betydligt snabbare än om varje bank hade kontaktats individuellt.

Alltid bara en kreditupplysning

Alltid bara en kreditupplysning

Den som vill göra en räntejämförelse på egen hand måste skicka in en ansökan till varje bank som ska vara med i jämförelsen. I och med detta kommer även en kreditupplysning ske från varje bank. Den person som ansöker hos 15 banker kommer få 15 kreditupplysningar tagna.

De som istället väljer att gå via en låneförmedlare kommer enbart få en kreditupplysning tagen. Detta då de använder samma kreditupplysning till alla banker.

Orsaken att man ska försöka hålla nere antalet kreditupplysningar är att detta är en sak som kan påverka möjligheten att få ett lån. Banker kan nämligen se hur många kreditupplysningar som tagits på personen inom en period bakåt i tiden. Är det många kreditupplysningar tagna kan detta tyda på att personen har svårt att få lån beviljade och därmed kan det även påverka bankens vilja att bevilja lånet.

Att gå via en låneförmedlare kan därmed öka chansen att få lån.

Alltid Gratis

Vid förmedling av privatlån är alltid låneförmedling gratis. Det spelar ingen roll om man använder sig av en eller flera låneförmedlingsföretag (ex Lendo, Zmarta, Advisa). Alla är gratis och jämförelse kan göras flera gånger utan att det kostar något.

Det är bankerna som betalar för denna tjänst vilket skapar en gratis tjänst för privatpersoner att jämföra lånevillkor hos flera banker.

Alltid samma ränta

Det spelar ingen roll om man går via en låneförmedling eller om räntejämförelsen sker på egen hand gällande vilken ränta som fås. Bankerna ser enbart på den individuella ekonomin och tar beslut utifrån detta. Låneförmedlarna kan inte pruta på bankernas räntor och lägger inte heller på något för förmedlingen. Det är alltså exakt samma ränta som ges oavsett vilken väg som väljs.

Nackdelar då? Det kommer snart …