Läs mer detaljer direkt hos respektive låneförmedlare:
Fakta – Så fungerar Zmarta

Fakta – Så fungerar Zmarta

Zmarta är en jämförelseportal inom privatekonomi. Företaget hjälper personer att hitta bättre lån, försäkring, sparande, elavtal, telefonabonnemang och kreditkort. Genom att jämföra olika alternativ kan man lätt spara en hel del pengar. Ett zmart sätt att spara pengar ! Gör din ekonomi smartare.

Zmarta låneförmedling

Så fungerar Zmarta låneförmedling

När Zmarta lanserade sin tjänst hade de enbart låneförmedling. Som anges i inledning av denna artikel jämför de idag även en rad andra tjänster och produkter. Lånejämförelsen är däremot fortfarande en av de mest använda tjänsterna. En jämförelse av privatlån går till på följande sätt:

  1. Uppfyll grundkraven

För att en låneförmedling ska ske krävs det att du är minst 18 år, har en årsinkomst på minst 100 000 kr samt att du inte har obetalda skulder hos Kronofogden. (Däremot får du ha betalningsanmärkningar).

  1. Välj lån

På hemsidan anger du lånebelopp och återbetalningstid. Exempelvis 20 000 kr och amorteringstid på 4 år.

  1. Se ungefärlig månadskostnad.

I detta läge visas ”ungefärlig månadskostnad”. Det är är ett exempel på hur mycket du kommer behöva betala varje månad. Detta förutsatt att du får den ränta som exemplet är uträknat på. Den ränta du får kan däremot både bli högre och lägre.

  1. Fyll i personuppgifter

I nästa steg fyller du i personnummer, kontaktuppgifter och väljer även om det ska finnas medsökande på lånet.

  1. Skicka in ansökan

Nu kan ansökan skickas in. Det är alltid gratis.

Zmarta banner

  1. Kreditupplysning

Så fort Zmarta får in en ansökan om lån tar de en kreditupplysning via UC. Uppgifterna på denna upplysning kommer delvis ligga till grund för vilken ränta du bli erbjuden av bankerna. En kreditupplysningskopia kommer även skickas ut till dig där du ser exakt vilken information som bankerna tar del av.

  1. Bankerna ger låneförslag

Eftersom Zmarta erbjuder låneförmedling så är det inte de som ger lån. De förmedlar enbart låneförslag från olika banker ut till privatpersoner som vill jämföra bankernas låneförslag.

Bankerna tar del av kreditupplysningens uppgifter samt de uppgifter som lämnades på ansökan. De skickar därefter in svar till Zmarta utifrån vilken ränta de är villiga att erbjuda.

  1. Lånesammanställning

Genom att logga in på Zmarta.se kan du nu se alla låneförslagen. Utifrån denna sammanställning kan du lätt se vilken lån som har lägst effektiv ränta och som därmed blir billigast för dig. Lånet kan därmed tecknas direkt från Mina Sidor. Någon kontakt med bankerna behövs  aldrig ske.

Zmarta erbjuder alltså låneförmedling vilket innebär att de sammanställer låneförslag från många olika banker. Detta utan att det kostar något för dig som vill göra jämförelsen.

Läs mer detaljer direkt hos respektive låneförmedlare: