Läs mer detaljer direkt hos respektive låneförmedlare:
Fakta – Så fungerar Pengino

Fakta – Så fungerar Pengino

Pengino är troligtvis inte något av de mer kända varumärkena inom lånebranschen i Sverige. En orsak kan vara att det enbart är ett varumärke som marknadsför en betydligt större och kändare märke. Här visar vi hur Pengino fungerar och vilka som egentligen gör lånejämförelsen.

Så fungerar Pengino

Så fungerar Pengino

I Sverige finns flera låneförmedlare som på olika sätt marknadsför sina tjänster. En väg är låta andra varumärken marknadsföra låneförmedlarens tjänst. Så är det i fallet med Pengino.

Kortfattat så innebär det att en låneansökan som skickas in till Pengino direkt kommer att komma till Freedom Finance. Det är sedan denna stora och kända låneförmedlare som gör hela processen och det är även dem man ska kontakta vid frågor kring tjänsten.

Pengino är alltså ett varumärke vars affärsidé är att skapa trafik och låneansökningar till Freedom Finance. De är inte själva en låneförmedlare.

Pengino banner

Så här jämför du lån hos Pengino

  1. Fyll i hur mycket du vill låna

Minsta belopp som kan väljas är 5000 kr och som mest kan jämförelse ske på 600 000 kr.

  1. Välj amorteringstid

Amorteringstid kan väljas på mellan 1 och 15 år. Det är främst amorteringstiden som påverkar hur stort belopp som ska betalas varje månad.

  1. Ange syfte

Ange vad pengarna ska användas till via olika alternativ. Ett problem uppstår här eftersom ”Övrigt” inte finns som orsak.

  1. Ange personuppgifter

Det som i detta skede behöver anges är namn, personnummer och mailadress.

  1. Godkänn villkoren och skicka in

Sista steget är att godkänna allmänna villkor samt välja om man vill ha ”erbjudanden på mail och sms från Pengino och Freedom Finance”

Hur många banker blir jämförda?

När låneförmedlare jämförs är den viktigaste punkten att titta på hur många långivare som de samarbetar med och därmed jämförs. De mindre jämför 10 – 15 stycken medan de större jämför över 25 långivare. Generellt kan man utgå ifrån att en större jämförelse är gynnsamt för konsumenten.

Men kom även ihåg att du aldrig har något krav på dig att teckna något av de lån som låneförmedlaren erbjuder via sina samarbetsparters. Dessa jämförelser brukar tydligt visa vikten av jämförelse då det inte sällan kan skilja 5 – 10 procentenheter mellan den lägsta och högsta räntan.

Samtidigt jämför ingen låneförmedlare alla långivare som finns i Sverige. En större jämförelse av privatlån visar exempelvis att det finns över 40 långivare bara mot privatlån. Blir du inte nöjd med den ränta som erbjuds via låneförmedlaren så kan du självklart fortsätta och jämföra mot fler långivare och andra lånealternativ.

Vilka kan jämföra lån via Pengino?

Det finns tre grundläggande krav som måste vara uppfyllda för att Freedom Finance ska genomföra en lånejämförelse. Eftersom det är detta företag som Pengino samarbetar med är det även detta som gäller vid ansökan från Pengino.

För det första måste personen vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige

För det andra måste personen ha en fast inkomst på minst 100 000 kr per år

För det tredje får personen inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.

Det går alltså även att ansöka om lån via Pengino om betalningsanmärkningar finns.

Läs mer detaljer direkt hos respektive låneförmedlare: